سیستمهای حفاظتی ساختمان, هوشمند سازی

هوشمند سازی ساختمان و مزایای آن

هوشمند سازی ساختمان

هوشمند سازی ساختمان و ظهور فناوری دیجیتال باعث ایجاد مکانهای کارآمدتر ، پایدارتر و مؤثرتر می شود.

با یک مثال شروع میکنیم

فرض کنید شما برای برگزاری یک جلسه مهم به سمت  دفتر شرکتی ناآشنا می روید. “اما این یک ساختمان با قابلیت هوشمند است “،  برنامه این شرکت در تلفن هوشمند شما ، حاوی مشخصات شما ، از قبل ثبت شده و ساختمان انتظار شما را میکشد!

در ورودی پارکینگ ، دوربین های تشخیص پلاک اتوماتیک با شماره ثبت شده با وسیله نقلیه ذکر شده در نمایه شما مطابقت دارند و به شما امکان دسترسی می دهند. یک سیستم پارکینگ هوشمند شما را به مکان رزرو شده شما هدایت می کند. دوربین های تشخیص چهره هنگام ورود به پذیرش ، شما را شناسایی می کنند ، اما قبل از ادامه کار ، یک بارکد ماتریس امنیتی ارسال می کنید که برای تأیید سطح دوم به اسمارت فون شما ارسال شده است. ساختمان با دانستن مقصد محل ملاقات شما ، آسانسور را فعال می کند.

با ورود شما ، یک سیستم سنجش موقعیت مکانی شما را به سمت اتاق جلسه راهنمایی می کند. اما دانستن اینکه زود است یا دیر ، از طریق تلفن هوشمند به شما اطلاع داده میشود .
وارد اتاق جلسه می شوید. سیستم بصری و تصویری (AV) فعال می شود و پیوند های کنفرانس ویدیویی را  وصل می کند. سیستم مدیریت هوشمند ساختمان (iBMS) دمای اتاق را از پیش تنظیم کرده است و نورپردازی برای کنفرانس ویدیویی بهینه سازی شده است. شما آماده هستید و همه چیز از قبل برنامه ریزی شده است.

مثال بالا نمونه ای از قابلیتهای هوشمندسازی است که با توجه به کاربری و عوامل موثر دیگر بسیار متفاوت خواهد در ادامه با هوشمند سازی ساختمان همراه ما باشید.

هوشمندتر از همیشه همه چیز در دستان شما

فناوری های هوشمند به سرعت در حال رشد و توسعه هستند. آن روزهایی که صرفاً ساختمانهایی خاص هوشمند بودند گذشته است ، و با توجه به اینکه زیر ساختهای ساختمانها رشد کرده اند فناوری هوشمند سازی نیز در حال هر چه عمومی تر شدن است.

کاربردهای کلی هوشمند سازی ساختمان

مانيتورينگ وضعيت تجهيزات

خاموش و روشن کردن تجهيزات بر اساس جداول زمانبندي

کنترل تأسيسات گرمایش و سرمایش، روشنایی و کنترل تردد و غیره

کاربردهای هوشمند سازی بسیار متنوعند و با توجه به مکانهای گوناگون و نیازها تعریف و پیاده سازی میشوند.

هوشمند سازی ساختمان

از هوشمند سازی ساختمان برای کنترل دربها ، دوربین مداربسته ، سیستم گرمایش و سرمایش ، کنترل سیستمهای صوتی و تصویری ، کنترل نورپردازی محیط ، بهینه سازی مصرف انرژی ، آبیاری گیاهان ، سیستمهای امنیتی مانند دزدگیر اماکن  ، ورود و خروج ، و موارد مشابه دیگر میتوان استفاده کرد.

هوشمند سازی ساختمان

مزایای اصلی BMS

تعریف کلی BMS

سیستم مدیریت ساختمان Building Management System یا همان BMS سیستمی است که به فعالیت ها و امور ساختمان ها نظارت کرده و در مواقع لازم با توجه به شرایط محیطی ، و دستورالعملهای برنامه ریزی شده تغییرات لازم را به طور خودکار اعمال می­ نماید.

فواید و مزایای اصلی BMS را میتوان به بخشهای زیر تقسیم بندی کرد:

1- افزایش سطح رفاه و آسایش.

2- ایمنی و کنترل بیشتر.

3- صرفه­ جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه ­های نگهداری وسایل.

 
  • افزایش سطح رفاه و آسایش

هوشمند سازی می­ تواند بسیاری از کارهای تکراری و بازرسی­ های مورد نیاز را بطور خودکار انجام دهد. بطور مثال با حضور افراد نسبت به روشن­ شدن روشنایی و سیستم تهویه هوا اقدام نماید و یا آبیاری فضای سبز و باغچه را بطور خودکار انجام دهد و یا با تنها فشار یک کلید حالت­ های از پیش تعریف شده­ ای را اجرا نماید و یا دما و نور و رطوبت مکان ها را در حد مطلوب تنظیم نماید.

  • ایمنی و کنترل بیشتر

در شرایط اضطراری با ارسال سریع و به موقع اعلام خطر می ­تواند در جلوگیری از حوادث و کاهش اثرات آن نقش مؤثری داشته و به طور خودکار پیام های اضطراری را به افراد یا ارگان های ذی­صلاح ارسال نماید . همچنین کنترل درب ورودی و اتصال آن به دوربین ­های مداربسته و دستگاه ­های ثبت ورود می ­تواند ایمنی سیستم را بطور قابل ملاحظه ­ای افزایش دهد.

  • صرفه ­جویی در مصرف انرژی و کاهش هزینه ­ها

طبق تحقیقات استفاده از سیستم هوشمند می­ تواند بطور متوسط 20 درصد از مصرف انرژی و هزینه ­های جاری ساختمان بکاهد. این سیستم علاوه بر کاهش مصرف انرژی با خاموش نمودن و کنترل آنها موجب کاهش استهلاک و افزایش طول عمر دستگاه­ها و کاهش هزینه ­های مربوط به تعمیر و نگهداری می گردد.

تجهیزاتی که از طریق BMS قابل کنترل هستند

1 – نورپردازی ( روشنایی )

با استفاده از سیستم BMS می ­توان روشنایی بخش ­های مختلف ساختمان را هوشمند نمود . کنترل روشنایی شامل روشن و خاموش نمودن خودکار آنها، تنظیم سطح نور، کاهش یا افزایش و همچنین تعیین و مشاهده وضعیت آنها و امکان روشن و خاموش نمودن آنها از راه دور می­ باشد.

2 – سیستم­ های حفاظتی و امنیتی

می توان سیستم ­های اعلام و اطفاء حریق، ورود و خروج پرسنل، دوربین مدار بسته و نشتی آب و آب گرفتگی و حفاظت از برق گرفتگی را نیز به سیستم BMS متصل نموده و بوسیله آن کنترل نمود .

3 – کنترل دربها ، پنجره ، پرده و سایبان

به وسیله سیستم BMS می­ توان این تجهیزات را کنترل و وضعیت آنها را مشاهده نموده و فرمان های لازم را در این خصوص صادر نمود و حتی می­ توان با استفاده از حسگر اثر انگشت یا کارت مغناطیسی علاوه بر ایجاد ایمنی بیشتر به امکان طبقه ­بندی و زمان­ بندی دسترسی نیز اعمال نمود.

4 – سیستم­های سرمایشی و گرمایشی

سیستم­ های سرمایشی و گرمایشی می­ توانند شامل تجهیزات مرکزی و تجهیزات محلی باشند تجهیزات مرکزی که در موتورخانه واقع­ اند مانند چیلر، مخزن آبگرم، پمپ ­های سیستم، برج خنک­ کن و غیره می­ باشد و تجهیزات محلی نیز مانند فن کوئل ها، کولرها و هواسازها می ­باشند. از طریق سیستم BMS می­ توان تجهیزات مرکزی را در زمان های مشخص و از راه دور روشن و خاموش نمود و همچنین با تغییرات شرایط محیطی تغییرات لازم مورد نیاز را اعمال نمود و همچنین این سیستم می­ تواند دمای اتاق ها را بصورت هوشمند کنترل نموده و در صورت عدم حضور افراد نسبت به خاموش نمودن تجهیزات اقدام نماید.

5 – سیستم­های صوتی و تصویری ، تجهیزات اداری

با استفاده از BMS می­ توان امکان استفاده از یک آرشیو مرکزی صوتی را انتخاب و یا جهت مراسم­ های مختلف حالت­ های از قبل تعریف شده را انتخاب و اجرا نمود و یا تجهیزات اداری را نیز از طریق این سیستم کنترل نمود .

6 – سیستم آیفون تصویری و ورود و خروج مراجعه کنندگان

در مورد ساختمان های اداری این سیستم می ­تواند ورود و خروج کلیه مهمانان را ثبت و حتی تصویر آنها را ضبط نموده و در ساختمان های مسکونی نیز امکان دریافت تصویر مراجعه کننده بر روی نمایشگر و در صورت عدم حضور ثبت تصویر به همراه زمان مراجعه وجود داشته و حتی در صورت وجود اینترنت امکان برقراری ارتباط با مهمان از راه دور را مهیا سازد .

7 – کنترل تأسیسات استخر ، سونا و جکوزی

این سیستم می­ تواند بطور هوشمند این تجهیزات را روشن و خاموش نموده و دستگاه های تصفیه و دما را کنترل کند و در صورت لزوم دیگر کنترل های برنامه ریزی شده را نیز انجام دهد.

8 – سیستم­های ارتباطی

پشتیبانی خطوط تلفنی ، پیامگیر و تلفن سانترال نیز از ویژگی­ های این سیستم به شمار می­ رود و میتوان در قالبی مجزا یا یکپارچه از آنها بهره برداری کرد.

9 – وسایل الکتریکی ساختمان

در ساختمان هوشمند امکان اطلاع یافتن از وضعیت کلیه وسایل الکتریکی ساختمان و کنترل آنها وجود دارد .

10 – سیستم آبیاری

آبیاری گیاهان موجود در حیاط و یا داخل ساختمان بطور خودکار طبق برنامه از پیش تعیین شده انجام میشود . در نتیجه با استفاده از سیستم مدیریت ساختمان می­ توان ساختمان ها را تا سطح مورد نظر هوشمند نمود هزینه این کار نیز بسته به سطح هوشمند سازی می ­تواند بسیار متفاوت ­ باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *